Adresa e re e OJQ Aktiv në Prishtinë

Nga data 1 shtator 2023, zyra e OJQ-së Aktiv është e vendosur në një lokacion të ri në Prishtinë. Adresa jonë është Qamil Hoxha 38, kati 1, banesa nr. 2, Prishtinë. OJQ Aktiv, me seli në Mitrovicën Veriore, dhe me zyrën në Prishtinë dhe Beograd, rrumbullakson forcimin e organizatës, duke ndjekur drejtimet kryesore të saj […]

KOMUNIKATË PËR SHTYP – Organizatat e shoqërisë civile dhe mediat

Me rastin e thirrjes publike të publikuar së fundmi nga Zyra për Çështje tëKomuniteteve (Thirrje publike për ofrimin e mbështetjes financiare përprojektet/programet e OJQ-ve për ngritjen e nivelit të punësimit të pjesëtarëve tëkomuniteteve jo-shumicë, Mediave që kontribuojnë në Mbrojtjen dhe Promovimin etë Drejtave dhe Interesave të Komuniteteve jo-shumicë në Kosovë si dhe OJQ-ve qëkontribuojnë në […]

NGO AKTIV IS HIRING! VACANCY NOTICE FOR PROJECT COORDINATOR

NGO AKTIV is pleased to announce an opening for the position of Project Coordinator for an ongoing project related to the protection of the rights of non-majority communities in Kosovo. NGO AKTIV is encouraging experienced, enthusiastic, and dedicated individuals to express their interest/apply and work in a responsible, demanding, and challenging position of Project Coordinator. […]

Fuqizimi i përgjigjeve institucionale ndaj incidenteve të sigurisë në komunitetet jo shumicë

Në prezantimin e mbajtur me datë 27 qershor, përfaqësues vendor dhe ndërkombëtarë, përfaqësues të komuniteteve, organizatat joqeveritare dhe avokuesit për të drejtat e njeriut u mblodhën për të trajtuar çështjen thelbësore të raportit “Fuqizimi i përgjigjeve institucionale ndaj incidenteve të sigurisë në komunitetet jo shumicë (serb)”. Ngjarja, e organizuar nga OJQ AKTIV dhe Instituti KIPRED, […]

KOMUNIKATË PËR SHTYP – Organizatat e shoqërisë civile dhe mediat

Organizatat e shoqërisë civile dhe mediat ashpër dënojnë sulmet e fundit ndaj mediave serbe dhe shqiptare me rastin e raportimit të tyre në veri të Kosovës. Sulmet ndaj gazetarëve paraqesin një kërcënim serioz ndaj lirisë së mediave dhe parimeve demokratike për të cilat përpiqemi si shoqëri. Jemi thellësisht të shqetësuar për shtimin e sulmeve verbale […]

Sfidat në zbatimin e dënimit me punë në dobi të përgjithshme

Kemi kënaqësinë të ju njoftojmë se me datë 14 qershor 2023, organizata joqeveritare Aktiv, në partneritet me OJQ ACDC, realizoi një prezantim gjithëpërfshirës të raportit me temën “Dënimi alternativ me punë në dobi të përgjithshme” si pjesë e projektit “Mbështetje e mëtutjeshme për qasje në drejtësi dhe të drejtat e njeriut në rajonin e Mitrovicës” […]

U PREZANTUA PROJEKTI PËR PJESËMARRJE MË TË MIRË TË PAKICAVE NË PROCESET VENDIMMARRËSE

Projekti “Rritja e pjesëmarrjes së minoriteteve në proceset vendimmarrëse përmes punës në politika dhe shkëmbimit” u prezantua më 7 Qershor në një aktivitet në CEC. Projekti zbatohet nga OJQ Aktiv në bashkëpunim me tre organizata partnere – Instituti Matthias Bel, Instituti Republikon (Hungari) dhe Instituti për Zhvillim Modern (Çeki), me mbështetjen e Ministrisë së Punëve […]

APEL PËR PAQE

Të brengosur thellë për veprimet represive dhe agresive të Qeverisë së Kosovës dhe sjelljen e forcave speciale të policisë në veri të Kosovës, të cilat mund të eskalojnë deri në pasoja të paparashikueshme për paqen dhe sigurinë e qytetarëve dhe të cenojnë mundësinë e pajtimit dhe bashkëjetesën mes shqiptarëve dhe serbëve në këto treva;  Duke […]

Nevojitet pjesëmarrje më e madhe e qytetarëve në dëgjimet publike nëpër komuna

Të martën, më 16 maj, në Graçanicë, OJQ Aktiv organizoi debat lidhur me publikimin e hulumtimit “Transparenca digjitale e komunave me shumicë serbe”. Në konferencë u diskutuan temat nga hulumtimin e publikuar nga OJQ AKTIV, lidhur me prezencën digjitale dhe transparencën e komunave me shumicë serbe. Në konferencë u tha se është e rëndësishme që […]

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd