U mbajt seminar për çështjen e mbështetjes dhe qasjes në drejtësi dhe të drejtat e njeriut

Në periudhën prej 19 deri më 21 maj në Vrmicë, afër Prizrenit, organizuar nga OJQ Aktiv në bashkëpunim me…

Nevojitet pjesëmarrje më e madhe e qytetarëve në dëgjimet publike nëpër komuna

Të martën, më 16 maj, në Graçanicë, OJQ Aktiv organizoi debat lidhur me publikimin e hulumtimit “Transparenca digjitale e…

KOMIUNIKATË PËR MEDIA: OJQ AKTIV DËNON AKUZA DHE FYERJE TË PABAZA

Lidhur me pretendimet dashakeqe dhe ofenduese të Nebojsha Joviqit, të publikuara në profilin e tij personal në Facebook, përmbajtja…

Bashkëbisedim për sfidat dhe të ardhmen e marrëdhënieve ndëretnike në rajonin e Mitrovicës

Diskutimi me titull “E ardhmja e marrëdhënieve ndëretnike në rajonin e Mitrovicës” u mbajt më 23 mars 2023 në…

Procesi i rrumbullakosur i planifikimit të shërbimeve sociale

Me takimet e fundit të Grupeve Këshillëdhënëse të mbajtura në muajin paraprak në komunat e Shtërpcës, Pejës dhe Leposaviqit,…

CIVIC ENERGY CENTER

https://civicenergycenter.org/

srpsko-albansko prijateljstvo

https://srb-al.emins.org/

rreth nesh

Aktivi është themeluar në qytetin e ndarë të Mitrovicës. Që nga fillimi i punës më 2009 Aktiv ka realizuar me sukses një sërë projektesh dhe është bërë pjesë aktive e shoqërisë civile lokale. Ajo ka bashkëpunuar me një numër të madh të OJQ-ve rajonale dhe ndërkombëtare dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në zhvillimin politik dhe social të Kosovës Veriore. Me një prani të shtuar të komunitetit lokal dhe me një rrjet të zgjeruar të partnerëve, Aktiv ka qenë në gjendje të rrisë fushëveprimin dhe shkallën e projekteve të saj.

kalendarin e ngjarjeve

e martë
16
mun
Dear Sir or Madam, On behalf of NGO AKTIV, it is our pleasure to invite you to a panel discussion on the topic of

ABER APP

Aplikacioni Aber ofron informacione më të rëndësishme për pjesëtarët e komuniteteve joshumicë në Kosovë në një vend dhe në gjuhën e tyre amtare, si për të drejtat themelore ashtu edhe për komunitetet joshumicë, si dhe për institucionet dhe mekanizmat që qytetarët mund t’u drejtohen për t’i mbrojtur ato të drejta.

objektivi

Objektivi

Të sigurohet një kornizë gjithëpërfshirëse dhe e qëndrueshme për pjesëmarrje të plotë të qytetarëve në procese vendimmarrëse në nivel lokal dhe qendror në Kosovë.

Të hartohen korniza ligjore dhe të politikave në lidhje me të drejtat e komuniteteve
jo-shumicë që pasqyrojnë nevojat e tyre të mirëfillta dhe që gjejnë zbatim në praktikë.

Të angazhohen në mënyrë aktive vendimmarrësit/politikëbërësit me qëllim të përmirësimit të zbatimit të kornizave ligjore që garantojnë të drejtat e komuniteteve jo-shumicë.

Të promovohet dhe fuqizohet bashkëpunimi dhe mirëkuptimi ndëretnik si themel i një shoqërie të hapur dhe demokratike.

Të reja

QJQ AKTIV
Të reja

Në periudhën prej 19 deri më 21 maj në Vrmicë, afër Prizrenit, organizuar nga
Të martën, më 16 maj, në Graçanicë, OJQ Aktiv organizoi debat lidhur me publikimin
Lidhur me pretendimet dashakeqe dhe ofenduese të Nebojsha Joviqit, të publikuara në profilin e
Diskutimi me titull “E ardhmja e marrëdhënieve ndëretnike në rajonin e Mitrovicës” u mbajt

Želite da primate naša redovna obaveštenja?

Prijavite se na naš newsletter servis

ngo publikacije

QJQ AKTIV
publikime

digitalna-transparentnost-3
Dokumentet e Politikave

Transparenca digjitale e komunave me shumicë serbe

i-moja-opstina-alb-2023
Infografike

Fushata informuese „Edhe komuna ime!“

zaposljavanje-alb
Sondazhet e Opinionit Publik

Përfaqësimi i komuniteteve joshumicë dhe i personave me aftësi të kufizuar në punësim në institucionet publike

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd