Përfaqësues të DhSK në bashkëbisedim me qytetarë në Stanishor

Më 16 prill 2024, OJQ Aktiv organizoi një takim të përfaqësuesve Dhomave të Specializuara të Kosovës me qytetarët e…

Raport për situatën e krijuar si rezultat i vendimit të BQK-së

Sfondi Banka Qendrore e Kosovës ka publikuar një deklaratë në shkurt të vitit 2024 ku thuhet se euro është…

Raport mbi statusin e të drejtave të njeriut në veri të Kosovës dhe gjuhën e urrejtjes në media në gjuhën serbe dhe shqipe në Kosovë për Mars 2024.

Raport për gjendjen e të drejtave të njeriut në veri të Kosovës Periudha e raportimit: Mars 2024 Muajt ​​e…

Kosova në tridhjetë minuta episodi i parë

Në episodin e parë të emisionit “Kosova në 30 minuta” u morëm me vendimin e BQK-së për anulimin e…

Raport mbi statusin e të drejtave të njeriut në veri të Kosovës dhe gjuhën e urrejtjes në media në gjuhën serbe dhe shqipe në Kosovë për Shkurt 2024.

Raporti për gjendjen e të drejtave të njeriut në veri të Kosovës Periudha e raportimit: Shkurt, 2024 Në disa…

CIVIC ENERGY CENTER

https://civicenergycenter.org/

srpsko-albansko prijateljstvo

https://srb-al.emins.org/

rreth nesh

Aktivi është themeluar në qytetin e ndarë të Mitrovicës. Që nga fillimi i punës më 2009 Aktiv ka realizuar me sukses një sërë projektesh dhe është bërë pjesë aktive e shoqërisë civile lokale. Ajo ka bashkëpunuar me një numër të madh të OJQ-ve rajonale dhe ndërkombëtare dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në zhvillimin politik dhe social të Kosovës Veriore. Me një prani të shtuar të komunitetit lokal dhe me një rrjet të zgjeruar të partnerëve, Aktiv ka qenë në gjendje të rrisë fushëveprimin dhe shkallën e projekteve të saj.

kalendarin e ngjarjeve

e mërkurë
13
mar
Me kënaqësi ju ftojmë në konferencën ku OJQ Aktiv dhe organizatat partnere Matthias Bel Institute, Institute for Modern Development, z.s. dhe Republikon Foundation do

ABER APP

Aplikacioni Aber ofron informacione më të rëndësishme për pjesëtarët e komuniteteve joshumicë në Kosovë në një vend dhe në gjuhën e tyre amtare, si për të drejtat themelore ashtu edhe për komunitetet joshumicë, si dhe për institucionet dhe mekanizmat që qytetarët mund t’u drejtohen për t’i mbrojtur ato të drejta.

objektivi

Objektivi

Të sigurohet një kornizë gjithëpërfshirëse dhe e qëndrueshme për pjesëmarrje të plotë të qytetarëve në procese vendimmarrëse në nivel lokal dhe qendror në Kosovë.

Të hartohen korniza ligjore dhe të politikave në lidhje me të drejtat e komuniteteve
jo-shumicë që pasqyrojnë nevojat e tyre të mirëfillta dhe që gjejnë zbatim në praktikë.

Të angazhohen në mënyrë aktive vendimmarrësit/politikëbërësit me qëllim të përmirësimit të zbatimit të kornizave ligjore që garantojnë të drejtat e komuniteteve jo-shumicë.

Të promovohet dhe fuqizohet bashkëpunimi dhe mirëkuptimi ndëretnik si themel i një shoqërie të hapur dhe demokratike.

Të reja

QJQ AKTIV
Të reja

Më 16 prill 2024, OJQ Aktiv organizoi një takim të përfaqësuesve Dhomave të Specializuara
Sfondi Banka Qendrore e Kosovës ka publikuar një deklaratë në shkurt të vitit 2024
Raport për gjendjen e të drejtave të njeriut në veri të Kosovës Periudha e
Në episodin e parë të emisionit “Kosova në 30 minuta” u morëm me vendimin

Želite da primate naša redovna obaveštenja?

Prijavite se na naš newsletter servis

ngo publikacije

QJQ AKTIV
publikime

Naslovna ALB
Infografike

REZISTENCA E KOMUNITETIT NDAJ DEZINFORMATAVE

alb
Raportet

Krahasuese Analizë Të drejtat dhe pjesëmarrja e pakicave, pikëpamjet nga Kosova, Sllovakia, Republika Çeke dhe Hungaria

alb
Raportet

Udhërrëfyesi për përmirësiminb e të drejtave të komuniteteve jo-shumicë

alb
Sondazhet e Opinionit Publik

Analiza E Trendit

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd

Njoftim: Raportimi i problemeve me pagesat

OJQ Aktiv njofton opinionin se janë hapur dy linja telefonike për raportimin e problemeve me pagesat në dinarë për qytetarët që banojnë në Kosovë. Në këtë mënyrë duam të evidentojmë problemet me të cilat ballafaqohen qytetarët në procesin e qasjes në paga, përdorimin e kartelave të pagesës së dinarit, çeqeve të pensioneve, granteve sociale, nivelit të informimit, por edhe në çfarë mase kanë arritur institucionet kompetente t’u përgjigjen nevojave të qytetarëve, duke përfshirë pasojat e mundshme në ekonominë e zonave me shumicë serbe në mbarë Kosovën.

Në ditët e punës nga ora 08:00 deri në 16:00, një punonjës i OJQ Aktiv do të jetë në dispozicion për të regjistruar të gjitha raste. Në periudhën pas orës 16:00 dhe para orës 08:00 mund të dërgoni një SMS dhe të na njoftoni në këtë mënyrë. Ftojmë qytetarët që të raportojnë çdo problem lidhur me këtë çështje për të vlerësuar shkallën e problemit dhe për të identifikuar detyrimet e institucioneve ndaj qytetarëve.

Numrat e telefonit për të raportuar problemet:

+381 65 9055305; +383 49 393974