Održana radna večera sa novinarima

NVO Aktiv je u sredu, 30. novembra, organizovala radnu večeru za novinare u Beogradu. Zajedno sa članovima platforme Empirika, predstavnicima medija u Srbiji i dopisnicima iz Beograda predstavljen je rad NVO Aktiv kao i rezultati najnovijih istraživanja i izveštaja.

Novinarima su predstavljeni najnoviji izveštaji NVO Aktiv koji prate trendove u stavovima Srba sa Kosova i položaju nevećinskih zajednica, ukazujući na rezultate koji se odnose na procenat ostvarivanja zakonskih obaveza nadležnih institucija i poštovanje prava zajednica.

Analizirane su trenutno aktuelne teme u vezi sa situacijom na Kosovu, problemima i potrebama srpske zajednice na Kosovu, značaju dijaloga u Briselu, doprinosu civilnog sektora iz srpske zajednice u praćenju rada institucija. Takođe je bilo reči o trenutnoj situaciji na severu Kosova i tome kako se trenutni izazovi u pregovorima odražavaju na položaj srpske zajednice na Kosovu.

Događaju su prisustvovali novinari agencije Fonet, Federalne TV, Nedeljnika NIN, RTK, DW, Radio Goraždevca. Njima su se obratili izvršni direktor NVO Aktiv Miodrag Milićević i šefica Kancelarije NVO Aktiv u Beogradu, Milica Orlović.

Milićević je predstavio aktivnosti koje NVO Aktiv sprovodi kako na prostoru Kosova tako i u Beogradu, u okviru projekata koji se odnose na praćenje politika, zastupanje i edukaciju i podizanje svesti građana

“Ovakvi susreti su značajni kanali komunikacije, saradnje i razmene informacija između novinara i civilnog društva”, poručio je Milićević.

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd