MLADI IZ OSOJANA ZAINTERESOVANI ZA “AKTIVNI KVIZ”

Kviz opšte informisanosti “Aktivni kviz”, koji je organizovao NVO Aktiv u sklopu projekta „Aktivni mladi – aktivna zajednica“, održan je u petak 11. marta u Osojanu. Ovaj kulturno-zabavni događaj izazvao je veliko interesovanje među mladima.

Oko pedesetoro mladih, kroz sedam timova, učestvovalo je u rivalstvu proverom svoje opšte informisanosti. Cilj je da zajednica u ovoj povratničkoj sredini i ostalih sela Pećkog regiona bude aktivnija u društvu.

Mladi ljudi, učesnici kviza, izjavili su da im nedostaju ovakvi događaji, a iznad svega druženje, zdravo rivalstvo i zabava. Aleksandar Stević iz ekipe “Dno dna” koja je pobedila na “Aktivnom kvizu” kaže da pobeda nije važna koliko samo druženje.

“Velika je čast da se u manjim mestima na Kosovu organizuje tako nešto. To je važno za dalje kulturno napredovanje na ovim prostorima. Nama je ovo pre svega ventil, jer želimo da se opustimo, družimo i to je ono što nama iz ovog regiona najviše nedostaje”, kaže Aleksandar.

“Aktivni kviz” je druga aktivnost u okviru novog projekta NVO Aktiv, koji je počeo okupljanjem mladih na koncertu 10. februara u Osojanu. Cilj je da se raznim aktivnostima ukaže na svakodnevne probleme srpske zajednice na ovom području, kao što su problemi sa dokumentima ili ostvarenje prava na ličnu imovinu.

U planu su i šah turniri, ekskurzije za mlade, odlazak na feratu Berim i još mnogo drugih interesantnih događaja. Kroz ovakve aktivnosti kulturno-rekreativnog tipa, težimo izvlačenju mladih iz zone pasivnosti koja je veoma zastupljena u ovim sredinama.

Ovaj projekat podržava Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX).

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd