Konstruktivna diskusija sa predstavnicima diplomatskih misija u Beogradu

U organizaciji Kancelarije NVO Aktiv, 9. novembra 2023. u Beogradu, održan je radni doručak predstavnika organizacija civilnog društva sa članovima diplomatske zajednice u Srbiji.

Radnom doručku prisustvovali su Njihove ekselenacije ambasadorka Nemačke Anke Konrad i ambasador Francuske Pjer Košar, otpravnik poslova Britanske ambasade Dominik Otvej, zamenica turskog ambasadora Pinar Senturk, kao i predstavnici još nekoliko zapadnih ambasada i međunarodnih misija.

Na ovom skupu predstavnici NVO Aktiv, Komiteta pravnika za ljudska prava, Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, Evropskog pokreta u Srbiji i Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj, podstakli su diskusiju o perspektivi procesa normalizacije odnosa između Beograda i Prištine, posebno u svetlu nedavnih dešavanja na severu Kosova.

Susret sa diplomatama je jedinstvena platforma za otvorenu i konstruktivnu diskusiju o kritičnim pitanjima vezanim za odnose Beograda i Prištine, uključujući aktuelne bezbednosne izazove, položaj Srba na Kosovu, normalizaciju odnosa i integraciju u EU.

Ovaj događaj je sproveden uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED).

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd