IZLOŽBE FOTOGRAFIJA UMETNIKA IZ PRIZRENA

Svakodnevni život bošnjačke zajednice i raznovrsnost prirode prizrenskog kraja teme su koje umetnik Adon Pajaziti prikazuje na svojim fotografijama.

Samostalna izložba fotografija Adona Pajazitija biće otvorena 24. februara u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, sa početkom u 17.00.

Adon Pajaziti je mladi perspektivni fotograf iz okoline Prizrena koji je posvećen fotografisanju prirode i života svoje bošnjačke zajednice. Njegova izložba fotografija, koja će biti otvorena tri dana, predstavlja prirodu prizrenskog kraja, kao i svakodnevni život Bošnjaka u ovom području, i sasvim sigurno da će vas navesti na razmišljanje o raznolikosti društva u kom živimo.

Adon je autor kratkog filma „Bogatstvo prirode“. Film je kratkometražni i preveden je na bosanski, albanski, engleski i latinski jezik. Osnovni cilj ovog filma je da prikaže koliko nam je priroda važna i kako treba da čuvamo životnu sredinu, te da se upoznamo sa svim vrstama ptica koje žive i migriraju na našim prostorima i šire.

Nakon Severne Mitrovice, izložba fotografija Adona Pajazitija će biti otvorena i u Prištini, 28. februara u galeriji Monet, sa početkom u 17:00, i trajaće tri dana.

Ova aktivnost je podržana od strane Evropske unije na Kosovu kroz projekat „Transformisanje konfliktnih percepcija kroz povećan angažman građana i zajednice na Kosovu“ koji implemenetira NVO AKTIV kao član šire Kosovske koalicije za pomirenje (KCR).

NAPOMENA: Svi posetioci izložbe su u obavezi da imaju potvrdu o vakcinaciji sa najmanje 2 doze. Ova aktivnost će se odvijati u skladu sa „Priručnikom za zaštitu od širenja virusa COVID-19” koji je objavilo Ministarstvo zdravlja, kao i „Nacrtom zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije COVID-19”.

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd