IZLOŽBA FOTOGRAFIJA KAO DRUŠTVENO POVEZIVANJE

Samostalna izložba fotografija Adona Pajazitija proteklih šest dana bila je predstavljena u Severnoj Mitrovici i Prištini. Posetioci su mogli da vide radove mladog prizrenskog umetnika, od 24. do 27. februara u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, i od 28. februara do 2. marta u Galeriji Mone u Prištini.

Izložba fotografija bila je prezentacija prirodnog okruženja prizrenskog regiona, kao i svakodnevnog života Bošnjaka iz koje je rasvetljena raznolikost društva i prirodne lepote južnog dela Kosova. Istovremeno, Pajazitijev kratki dokumentarni film „Bogatstvo prirode“ prikazan je na oba uvodna događaja sa ciljem da vizuelno objasni hitnu potrebu za očuvanjem prirodne sredine, kao i da se javnost upozna sa vrstama ptica kojima je Kosovo stanište.

Nakon ceremonija otvaranja izložbu su mogli da vide građani. Ovaj događaj je takođe bio prilika da se promoviše cilj i dosadašnji rad Kosovske koalicije za pomirenje, kako kod gostiju na izložbama tako i putem medija koji su izveštavali o događajima.

Ova aktivnost je podržana od strane Evropske unije na Kosovu kroz projekat „Transformisanje konfliktnih percepcija kroz povećan angažman građana i zajednice na Kosovu“ koji implemenetira NVO AKTIV kao član šire Kosovske koalicije za pomirenje (KCR).

NAPOMENA: Svi posetioci izložbe su bili u obavezi da pokažu potvrdu o vakcinaciji sa najmanje 2 doze, a čitava aktivnost je održana u skladu sa „Priručnikom za zaštitu od širenja virusa COVID-19” koji je objavilo Ministarstvo zdravlja, kao i „Nacrtom zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije COVID-19”.

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd