DRUŽENJEM MLADIH LJUDI DO AKTIVNIJE ZAJEDNICE

Okupljanjem mladih na koncertu 10. februara u Osojanu obeležen je početak novog projekta NVO Aktiv koji se sprovodi u pećkom regionu. Prvom u nizu događaja prisustvovalo je šezdesetoro mladih iz Osojana, Banja, Crkoleza i Goraždevca, družeći se na nastupu benda Isidora Boba Toma Vojkan iz Severne Mitrovice.

“Ako su mladi aktivni i zajednica će biti aktivna”, bila je glavna poruka sa ovog događaja. Ova svirka je samo jedna od brojnih aktivnosti druženja mladih u ovom kraju, u okviru projekta pokretanja Resursnog centra za lokalne zajednice i mlade u Goraždevcu.

Cilj je da se raznim aktivnostima ukaže na probleme koje svakodnevno ima srpska zajednica na ovoj teritoriji, kao što su problemi sa dokumentima ili ostvarenje prava na ličnu imovinu.

U planu su organizovanje nadmetanja o opštoj informisanosti, šah turniri, ekskurzije za mlade, odlazak na feratu Berim i još mnogo drugih interesantnih dogadjaja. Kroz ovakve aktivnosti kulturno-rekreativnog tipa, težimo izvlačenju mladih iz zone pasivnosti koja je veoma zastupljena u ovim sredinama.

 

Ovaj projekat podržava Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) 

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd