SRBIJA I KOSOVO: KROZ INOVACIJE KA PROMENI SVESTI I PODIZANJU POVERENJA

Beogradski Fond za političku izuzetnost predvodi inicijativu čiji je cilj u uspostavljanju prijateljskih i stabilnih odnosa različitih segmenata društava Srbije i Kosova

Zajedno sa tri partnerske organizacije – institutom „Demokratija za razvoj“ (D4D) iz Prištine; Transkonfliktom iz Beograda; i NVO Aktiv iz Mitrovice; a uz podršku Evropske unije ostvarenu kroz tzv. Civil Society Facility (CSF) šemu finansiranja, BFPE započinje implementaciju projekta “(Ka) promeni svesti i poverenju kroz inovacije”.

Specifičan cilj inicijative je u “ponovnoj izgradnji poverenja i pokretanju saradnje između različitih profesionalnih grupa, preduzetnika i društvenih inovatora iz Srbije i sa Kosova”.

Pored građana, aktivnostima na projektu biće obuhvaćeni predstavnici različitih profesija (zdravstvo, urbano planiranje, arhitektura, itd.), preduzetnici i preduzetnice, društveni inovatori/ke (naročito mladi IT eksperti/ekspertkinje), kao i profesionalci/ke koji postižu izvanredne rezultate u različitim granama nauke i biznisa.

Ključne aktivnosti na projektu će uključiti ekspertske simpozijume, sajmove inovacija i preduzetništva, javne prezentacije ostvarenih uspeha profesionalaca i hakatone.

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd