PREDSTAVLJAMO „VODIČ ZA OSNOVNU PROVERU MEDIJSKIH INFORMACIJA“

DATUM OBJAVE: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

DETALJI DOGAĐAJA

NVO Aktiv sa zadovoljstvom najavljuje predstavljanje „Vodiča za osnovnu proveru medijskih informacija“. Vodič, koji je prvenstveno namenjen zajednici kosovskih Srba, će biti predstavljen u petak 7. oktobra u 11.00 časova, u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici.

Ova publikacija je deo projekta „Suzbijanje dezinformacija i vraćanje poverenja građana u medije“ koji podržavaju NDI i USAID.

O Vodiču: Što smo više prisutniji u digitalnoj sferi, kako zbog vesti tako i ostalog sadržaja (promocije, influenseri, životni stil, itd.), to nam digitalizacija sve više oblikuje stvarnost. Građani danas mogu brže i lakše da pristupe sadržajima, izvorima, mogu biti aktivni učesnici od primanja sadržaja do mogućnosti da kreiraju digitalne sadržaje, tj. svoje vesti i svoje informacije. Ali, naše veće onlajn prisustvo donosi i veću opasnost od brzog širenja dezinformacija, jer u takvoj digitalnoj životnoj dinamici vrebaju informacijski predatori. U skladu sa tim, objavili smo Vodič koji nastoji da navede načine kako se javnost može boriti protiv dezinformacija, kojih ima u tradicionalnim i novim medijima, i gotovo svim platformama digitalne komunikacije. Cilj je da ukažemo na definicije koncepta informacijskog poremećaja, sličnosti i razlike tih poremećaja, te da borbu protiv istih prikažemo na razumljiviji način.

Molimo Vas da nam potvrdite svoje učešće do četvrtka 06.10.2022. u 16.00, putem e-mail adrese: info@ngoaktiv.org

Očekujemo vas!

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd