Prezantimi i hulumtimit: Forcimi i reagimit institucional ndaj incidenteve të sigurisë në komunitetet joshumicë (serbe)

PUBLIKUAR NË: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

DETAJET E NGJARJES

I/Enderuar,

OJQ AKTIV ka kënaqësinë t’ju ftojë në një panel diskutimi ku do të prezantohet hulumtimi “Forcimi i reagimit institucional ndaj incidenteve të sigurisë në komunitetet joshumicë (serbe)”, i cili do të mbahet të martën, më 27 qershor, në ora 11:00, në Hotel Sirius, në Prishtinë.

Incidentet e shumta që ndodhën në zonat me shumicë serbe në Kosovë, sipas raporteve të organizatave të shoqërisë civile dhe mediave serbe, veçanërisht gjatë periudhës së pandemisë (2020/2021), ndikuan në marrëdhëniet ndëretnike, besimin në institucionet dhe procesin e dialogut. ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit. Me këtë rast, OJQ Aktiv dhe KIPRED kanë realizuar, me mbështetjen e UNMIK-ut, një hulumtim që ka të bëjë me shqyrtimin e reagimit institucional ndaj incidenteve të raportuara.

Hulumtimi merret me analizën e incidenteve të raportuara në OJQ Aktiv përmes Grupit të Qytetarëve për Veprim të Shpejtë (përmes RRCG) dhe të dhënave publike të mbledhura nga KIPRED. Ky raport gjithashtu u bën rekomandime politike institucioneve të Kosovës në fushën e sundimit të ligjit, aktorëve ndërkombëtarë, mediave dhe shoqërisë civile me qëllim të përmirësimit të performancës institucionale dhe rritjes së ndërgjegjësimit të publikut për këto incidente.

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë ngjarje, mund të na kontaktoni në:

info@ngoaktiv.org   ose   +381 64 5555 160 dhe +383 44 645 938.

 

Agjenda

 

10:45 – 11:00          Regjistrimi i pjesëmarrësve

Fjalë hyrëse dhe prezantimi i hulumtimit

11:00 – 11:50          Miodrag Miliqeviq, Drejtori Ekzekutiv(OJQAKTIV)

Lulzim Peci, Drejtori Ekzekutiv (KIPRED)

Debat dhe pyetje nga audienca

11:50 – 12:30          Panel diskutimi: komente, sugjerime dhe pyetje

Freskim

12:30 – 14:00          Vazhdim i pjesës joformale të diskutimit

 

Në këtë aktivitet do te kete përkthimi simultan në shqip, anglisht dhe serbisht.

 

Me mbështetjen e UNMIK-ut

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd