AKTIVITETET KULTURORE PEER-TO-PEER: SHFAQJEN E FILMIT TOKË E ASKUJT

PUBLIKUAR NË: 

Facebook
Twitter
LinkedIn

DETAJET E NGJARJES

OJQ AKTIV dhe Koalicioni Kosovar për Pajtim kanë kënaqësinë t’ju ftojnë në një shfaqje të filmit fitues të Oskarit nga Bosnja dhe Hercegovina: TOKË E ASKUJT.

RRETH FILMIT

Filmi zhvillohet në Bosnjë dhe Hercegovinën e shkatërruar nga lufta në 1993, ku një serb dhe një kroat e gjejnë veten të bllokuar në të njëjtën llogore. E xhiruar në vitin 2001, kjo shëmbëlltyrë humoristike tregon shkëlqyeshëm absurditetin e konflikteve të armatosura mes njerëzve të thjeshtë.

Kushdo që ngre kokën, pushkatohet. Dhe kur do të shpërthejë ajo minë tokësore? Vendosja duket artificiale derisa të mendoni se gjëra të tilla ndoshta ndodhin në konfuzionin e luftës dhe ju frymëzojnë të mendoni për rrugët paqësore.

 

PROMO VIDEO

MË SHUMË INFORMACION

Ky aktivitet mbështetet financiarisht nga Bashkimi Evropian.

NGO AKTIV Mitrovica

NGO AKTIV Priština

NGO AKTIV Beograd