12.05.2021

11:00

Online event

I përfunduar

21.04.2021

18:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

TË BASHKUAR MË TË FORTË, POR RIVALË PËRGJITHMONË (Shfaqje forum teatër)

Të pavetëdijshëm për nacionalitetin e pasagjerëve pranë tyre në një aeroplan që po udhëton për në Bahame dhe të pavetëdijshëm se ata/ato do të jenë vetëm në shoqërimin e njëri-tjetrit në lojën e ashpër të jetës e vdekjes: pastiçeri shqiptar, filozofi kroat dhe dy gra serbe, një biologe dhe një këngëtare, e cila është duke shkuar të incizojë videoklipin janë ulur rehatshëm në karriget e tyre, por në mendjen e tyre tashmë po bëjnë plazh në ujërat e kaltra të Bahames, duke mos dyshuar në për përmbysjen e shpejtë të fatit të tyre. 

Lexo më shumë

30.03.2021

10:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

Forum future 2021, 30 dhe 31 Mars

Forum Future 2021 "Gjuha si urë"

Lexo më shumë

25.02.2021

12:00

Online event

I përfunduar

Debati MSC "Çka pas zgjedhjeve?", 25 shkurt nga 12:00h

OJQ AKTIV ka kënaqësinë t'ju ftojë në debatin e Klubit Social të Mitrovicës "Çka pas zgjedhjeve?". Temat e diskutimit do të jenë rezultatet e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Kosovë, ndikimi në politikën e brendshme në Kosovë, koalicionet e mundshme me përfaqësuesit politikë të komunitetit serb, si dhe nëse dhe në çfarë mase fitorja e Vetëvendosjes ndikon dhe ndryshon dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës.

Lexo më shumë

09.02.2021

12:00

Online event

I përfunduar

Pozivnica za MSC debatu o vakcinaciji, 9. februara od 12h

NVO Aktiv ima zadovoljstvo da Vas pozove na debatu Mitrovačkog društvenog kluba “Vakcinacija: istina i zablude”. Teme razgovora ticale bi se odziva građana za vakcinaciju protiv kovida-19, ko bi trebalo da informiše građane o tome koju vakcinu treba odabrati, koliki je izazov nabavka vakcina s obzirom na veliku potražnju na svetskom nivou i problem vakcinisanja stanovništva u većinski srpskim sredinama na Kosovu.

Lexo më shumë

15.01.2021

15:00

Online event

I përfunduar

MSC debati: Liri, demokraci, (pa)drejtësi: tre vjet nga vrasja e Olliver Ivanoviqit

Tre vjet nga vrasja e Olliver Ivanoviqit, derisa autorët dhe ata që urdhëruan këtë krim nuk janë sjellë para drejtësisë. Pse është kështu? A i besojmë sistemit gjyqësor që po heton vrasjen e Ivanoviqit? A është dhe sa e rrezikshme është të merresh me politikë sot? Cilat janë pasojat e vrasjes së Olliver Ivanoviqit për shoqërinë në veri të Kosovës, Kosovë dhe Serbi?

Lexo më shumë

16.12.2020

11:00

Online event

I përfunduar

Conferenca Analiza e Trendit 2020: qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë

OJQ Aktiv me kënaqësi ju fton në uebinar konferencën "Analiza e Trendit 2020: qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë" ku do të prezantohet hulumtimi me të njëjtin titull. Konferenca do të mbahet të mërkurën, më 16 dhjetor 2020 me fillim nga ora 11:00 përmes platformës online Zoom.

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's