15.01.2021

15:00

Online event

I përfunduar

MSC debati: Liri, demokraci, (pa)drejtësi: tre vjet nga vrasja e Olliver Ivanoviqit

Tre vjet nga vrasja e Olliver Ivanoviqit, derisa autorët dhe ata që urdhëruan këtë krim nuk janë sjellë para drejtësisë. Pse është kështu? A i besojmë sistemit gjyqësor që po heton vrasjen e Ivanoviqit? A është dhe sa e rrezikshme është të merresh me politikë sot? Cilat janë pasojat e vrasjes së Olliver Ivanoviqit për shoqërinë në veri të Kosovës, Kosovë dhe Serbi?

Lexo më shumë

16.12.2020

11:00

Online event

I përfunduar

Conferenca Analiza e Trendit 2020: qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë

OJQ Aktiv me kënaqësi ju fton në uebinar konferencën "Analiza e Trendit 2020: qëndrimet e komunitetit serb në Kosovë" ku do të prezantohet hulumtimi me të njëjtin titull. Konferenca do të mbahet të mërkurën, më 16 dhjetor 2020 me fillim nga ora 11:00 përmes platformës online Zoom.

Lexo më shumë

26.11.2020

14:00

NGO Aktiv

I përfunduar

MSC debata: ,,Nevidljive posledice kovida-19”

NVO Aktiv ima zadovoljstvo da Vas pozove na Zoom debatu Mitrovačkog društvenog kluba pod nazivom ,,Nevidljive posledice kovida-19“. Teme debate biće uticaj pandemije virusa korona i karantina na mentalno zdravlje stanovništva, njihov efekat na odnose u porodici i potencijalno povećanje stope nasilja, kao i posledice bolesti kovid-19 po decu sa smetnjama u razvoju i njihove staratelje. Debata će biti održana u četvrtak, 26. novembra u 14 časova.

Lexo më shumë

05.11.2020

12:00

NGO Aktiv

I përfunduar

Debat i Zmadhimit MSC: Zgjedhjet Presidenciale të Sh.B.A - Dy anët e së njëjtës monedhë?

Me kënaqësi të madhe OJQ- ja AKTIV ju fton në një debat online të mbajtur nga Klubi Social i Mitrovicës me titull Zgjedhjet Presidenciale të Sh.B.A - Dy Anët e së njëjtës Monedhë? Diskutimi do të analizojë rezultatet e zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara dhe implikimet e tyre për rolin e Amerikës në procesin e dialogut Beograd-Prishtinë. Ky takim online do të mbahet të enjten, 5 nëntor nga ora 12:00.

Lexo më shumë

23.09.2020

16:00

NGO Aktiv

I përfunduar

ZOOM Debati i MSC: Dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës: Një Trekëndësh i dykuptimësisë konstruktive

I/e nderuar, OJQ Aktiv ka kënaqësinë t'ju ftojë në webinarin e Klubit social të Mitrovicës të quajtur, Dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës: Një trekëndësh i dykuptimësisë konstruktive. Temat e webinarit do të jenë bisedimet në mes të Beogradit dhe Prishtinës në Uashington dhe Bruksel, me një përmbledhje të marrëveshjeve të arritura, implikimet e zgjedhjeve të ardhshme presidenciale të SHBA-së në rajon dhe mundësitë për përparimin e Ballkanit Perëndimor drejt Bashkimit Evropian. Webinari do të mbahet me datë 23 shtator me fillim nga ora 16:00.

Lexo më shumë

08.07.2020

12:00

NGO Aktiv

I përfunduar

Zoom MSC debata: Otvoreno o dijalogu

Poštovani, NVO Aktiv Vas sa zadovoljstvom poziva na debatu Mitrovačkog društvenog kluba ,,Otvoreno o dijalogu” koja će se baviti budućnošću dijaloga Beograda i Prištine nakon formiranja novih vlada u Srbiji i na Kosovu, ulogom SAD-a i Evropske unije u pregovorima, mogućnošću za postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa dveju strana do kraja 2020. godine, potencijalnim optužnicama Specijalnog suda protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija i drugim aktuelnim temama. Debata će biti održana preko aplikacije Zoom u sredu, 8. jula od 12 časova.

Lexo më shumë

23.06.2020

11:00

Online

I përfunduar

TV emisioni “Sporazoom”

TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin. 

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's