15.06.2021

14:00

Online event

I përfunduar

Prezantimi i hulumtimit "Sërbet e Kosovës në procesin e dialogut"

Me kënaqësi të madhe ju ftojmë në prezantimin online të rezultateve të analizës me titull Serbët e Kosovës në procesin e dialogut, i cili u përgatit nga OJQ AKTIV dhe Forumit për Zhvillim dhe Bashkëpunim multietnik (FDMC) në kuadër të iniciativës OPEN të Fondacionit të Shoqërisë së Hapur të Kosovës (KFOS).

Lexo më shumë

09.06.2021

11:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

Otvoreno predavanje Augustina Paljokaja “U susret nastavku dijaloga u Briselu. Šta se promenilo i kako dalje”

NVO AKTIV ima zadovoljstvo da Vas pozove na otvoreno predavanje Augustina Paljokaja pod nazivom ,,U susret nastavku dijaloga u Briselu. Šta se promenilo i kako dalje”. Teme diskusije su: Koliko je Evorpska unija spemna za nastavak dijaloga sa sasvim novim ljudima iz Prištine, da li je uloga SAD-a sada ključna, šta je istina a šta nije u vezi sa famoznim ,,non-pejperima”.

Lexo më shumë

12.05.2021

11:00

Online event

I përfunduar

21.04.2021

18:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

TË BASHKUAR MË TË FORTË, POR RIVALË PËRGJITHMONË (Shfaqje forum teatër)

Të pavetëdijshëm për nacionalitetin e pasagjerëve pranë tyre në një aeroplan që po udhëton për në Bahame dhe të pavetëdijshëm se ata/ato do të jenë vetëm në shoqërimin e njëri-tjetrit në lojën e ashpër të jetës e vdekjes: pastiçeri shqiptar, filozofi kroat dhe dy gra serbe, një biologe dhe një këngëtare, e cila është duke shkuar të incizojë videoklipin janë ulur rehatshëm në karriget e tyre, por në mendjen e tyre tashmë po bëjnë plazh në ujërat e kaltra të Bahames, duke mos dyshuar në për përmbysjen e shpejtë të fatit të tyre. 

Lexo më shumë

30.03.2021

10:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

Forum future 2021, 30 dhe 31 Mars

Forum Future 2021 "Gjuha si urë"

Lexo më shumë

25.02.2021

12:00

Online event

I përfunduar

Debati MSC "Çka pas zgjedhjeve?", 25 shkurt nga 12:00h

OJQ AKTIV ka kënaqësinë t'ju ftojë në debatin e Klubit Social të Mitrovicës "Çka pas zgjedhjeve?". Temat e diskutimit do të jenë rezultatet e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare në Kosovë, ndikimi në politikën e brendshme në Kosovë, koalicionet e mundshme me përfaqësuesit politikë të komunitetit serb, si dhe nëse dhe në çfarë mase fitorja e Vetëvendosjes ndikon dhe ndryshon dialogun midis Beogradit dhe Prishtinës.

Lexo më shumë

09.02.2021

12:00

Online event

I përfunduar

Pozivnica za MSC debatu o vakcinaciji, 9. februara od 12h

NVO Aktiv ima zadovoljstvo da Vas pozove na debatu Mitrovačkog društvenog kluba “Vakcinacija: istina i zablude”. Teme razgovora ticale bi se odziva građana za vakcinaciju protiv kovida-19, ko bi trebalo da informiše građane o tome koju vakcinu treba odabrati, koliki je izazov nabavka vakcina s obzirom na veliku potražnju na svetskom nivou i problem vakcinisanja stanovništva u većinski srpskim sredinama na Kosovu.

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's