11. decembar. 2017. | 3:39


Srbija i Kosovo: kroz inovacije ka promeni svesti i podizanju poverenja


Status: Finished

Beogradski Fond za političku izuzetnost predvodi inicijativu čiji je cilj u uspostavljanju prijateljskih i stabilnih odnosa različitih segmenata društava Srbije i Kosova

Zajedno sa tri partnerske organizacije – institutom „Demokratija za razvoj“ (D4D) iz Prištine; Transkonfliktom iz Beograda; i NVO Aktiv iz Mitrovice; a uz podršku Evropske unije ostvarenu kroz tzv. Civil Society Facility (CSF) šemu finansiranja, BFPE započinje implementaciju projekta “(Ka) promeni svesti i poverenju kroz inovacije”.

Specifičan cilj inicijative je u “ponovnoj izgradnji poverenja i pokretanju saradnje između različitih profesionalnih grupa, preduzetnika i društvenih inovatora iz Srbije i sa Kosova”.

Pored građana, aktivnostima na projektu biće obuhvaćeni predstavnici različitih profesija (zdravstvo, urbano planiranje, arhitektura, itd.), preduzetnici i preduzetnice, društveni inovatori/ke (naročito mladi IT eksperti/ekspertkinje), kao i profesionalci/ke koji postižu izvanredne rezultate u različitim granama nauke i biznisa.

Ključne aktivnosti na projektu će uključiti ekspertske simpozijume, sajmove inovacija i preduzetništva, javne prezentacije ostvarenih uspeha profesionalaca i hakatone.

Projektne vesti

Symposium of Ecologists

27. maj. 2019. | 3:34

Start-up Fair in Belgrade

3. decembar. 2018. | 2:22

Connecting Minds II – Hackathon

11. decembar. 2017. | 3:28