23. februar. 2022. | 9:18


Izložba fotografija Adona Pajazitija28.02.2022 17:00 Gallery Monet, Pristina Završeno


NVO AKTIV i Kosovska koalicija za pomirenje vas sa zadovoljstvom pozivaju na izložbu fotografija Adona Pajazitija, koja će se 24. februara održati u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, a 28. februara u Gleriji Monet u Prištini, obe sa početkom u 17:00. Obe izložbe će trajati po tri (3) dana.

 

Adon Pajaziti je mladi perspektivni fotograf iz okoline Prizrena koji je posvećen fotografisanju prirode i života svoje bošnjačke zajednice. Adon je autor kratkog filma „Bogatstvo prirode“. Film je kratkometražan i preveden je na bosanski, albanski, engleski i latinski jezik. Osnovni cilj ovog filma je da prikaže koliko nam je priroda važna i kako treba da čuvamo životnu sredinu, te da se upoznamo sa svim vrstama ptica koje žive i migriraju na našim prostorima i šire. Njegova izložba fotografija, koja predstavlja prirodu prizrenskog kraja, kao i svakodnevni život Bošnjaka prizrenskog kraja, navešće vas na razmišljanje o raznolikosti društva u kom živimo.

 

Agenda (Severna Mitrovica + Priština):

17:00 - 17:10  Dolazak i prijava učesnika

17:10 - 17:20  Kratki uvod (Kosovska koalicija za pomirenje)

17:20 - 17:40  Projekcija filma „Bogatstvo prirode“

17:40 - 18:00  Diskusija sa autorom i otvaranje izložbe fotografija

18:30                Osveženje

 

Za više informacija povodom izložbe se možete obratiti na sledeći mejl: igor.markovic@ngoaktiv.org

 

Ova aktivnost je podržana od strane Evropske unije na Kosovu kroz projekat „Transformisanje konfliktnih percepcija kroz povećan angažman građana i zajednice na Kosovu“ koji implemenetira NVO AKTIV kao član šire Kosovske koalicije za pomirenje (KCR).

 

NAPOMENA: Svi posetioci izložbe su u obavezi da imaju potvrdu o vakcinaciji sa najmanje 2 doze. Ova aktivnost će se odvijati u skladu sa „Priručnikom za zaštitu od širenja virusa COVID-19” koji je objavilo Ministarstvo zdravlja, kao i „Nacrtom zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije COVID-19”.

Ostali događaji