Najčitanije

Događaji

09.12.2021

11:00

Hotel Ulpiana, Gračanica/Graçanicë

U toku

Prezentacija aplikacije Aber

NVO AKTIV ima zadovoljstvo da pozove javnost na prezentaciju onlajn aplikacije Aber, za Android i iOS mobilne telefone, koja će se održati u četvrtak, 9. decembra 2021. godine, u 11 časova, u hotelu Ulpijana, Gračanica.

Pročitaj više

12.10.2021

15:00

Civic Energy Center Mitrovica

Završeno

TV EMISIJA „SPORAZOOM“

TV emisija „Sporazum“ je politička emisija kreirana sa ciljem da informiše ljude i otvori diskusiju o važnim političkim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu. Ideja ove emisije jeste da inicira razgovor o gorućim pitanjima i problemima običnih ljudi ne samo na lokalnom, već i regionalnom nivou, te da samim tim utiče na percepciju građana o ovim pitanjima u čitavom regionu. 

Pročitaj više

29.07.2021

11:00

Civic Energy Center, Mitrovica/ONLINE event via Zoom

Završeno

Panel diskusija o istraživanju Poboljšanje transparentnosti i vladavine zakona u opštinama sa većinski srpskom zajednicom

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na panel diskusiju o rezultatima istraživanja stavova građana o korupciji i transparentnosti koje je sprovedeno u šest (6) opština sa većinski srpskom zajednicom. Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta Poboljšanje transparentnosti i vladavine zakona u opštinama sa većinski srpskom zajednicom koje je sproveo NVO AKTIV a finansirao Biro za međunarodna pitanja narkotika i sprovođenje zakona (INL) u saradnji sa Centrom za zastupanje demokratske kulture (ACDC). Glavni cilj istraživanja je da utvrdi stavove građana o korupciji i njenom uticaju na život zajednice, kao i o radu lokalnih samouprava u opštinama obuhvaćenim istraživanjem. Na osnovu rezultata, AKTIV i članovi anti-korupcijske grupe, kreirane u okviru projekta, pokrenuli su seriju manjih inicijativa civilnog društva kako bi podigli svest javnosti o ovim temama. Panel diskusija će uključiti i predstavnike lokalnih organizacija civilnog društva i medija, Agencije za borbu protiv korupcije na Kosovu, INL kao i predstavnike NVO AKTIV i NVO ACDC.

Pročitaj više

Misija

AKTIV ima za cilj da omogući svrsishodno učešće zajednice kosovskih Srba u pospešivanju mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.

 

 

 


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku