Događaji

24.05.2018

15:30

Hotel Sirius, Prishtine/Priština

U toku

Prezentacija papira praktične politike: Pristup državljanstvu na Kosovu

NVO Aktiv će predstaviti novi predlog praktične politike na temu pristupa državljanstvu na Kosovu u utorak, 24. maja u hotelu Sirijus u Prištini. Problem pribavljanja/sticanja državljanstva Kosova pokazao se kao veliki izazov za mnoge članove srpske zajednice na Kosovu iz raznih razloga, koji će biti predstavljeni na prezentaciji. Nakon prezentacije policy papira i preporuka koje je izradio tim Aktiva u veti promena u institucionalnim praksama biće otvorena paneli diskusija koja će uključiti različite stručnjake u toj oblasti.

Pročitaj više

14.11.2017

13:00

Civic Energy Center

Završeno

Analiza trendova: stavovi građana na severu Kosova

Dokument „Analiza trendova: stavovi građana na severu Kosova“ će biti predstavljen u utorak, 14. novembra u Centru građanske energije sa početkom u 13h. Predstavljanje rezultata pratiće panel diskusija sa:

Pročitaj više

13.07.2017

12:00

Civic Energy Centre

Završeno

Panel diskusija

Panel diskusija na kojoj će biti predstavljen dokument “Institucionalni mehanizmi zaštite prava nevećinskih zajednica na Kosovu sa posebnim fokusom na srpsku zajednicu”.

Panelisti na diskusiji biće:

Caleb Waugh, koautor istraživanja
Adrian Zeqiri, izvršni director nevladine organizacije Evropski centar za pitanja manjina
Predstavnik/ca institucije Ombudsmana
Sehadin Shok, OSCE

Pročitaj više

Projekti

Misija

Aktiv stremi da omogući značajno učešće zajednice kosovskih Srba u izgradnji participativne, mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku