Događaji

15.01.2021

15:00

Online event

Završeno

MSC debata: Sloboda, demokratija, (ne)pravda: tri godine od ubistva Olivera Ivanovića

Tri godine od ubistva Olivera Ivanovića, a počinioci i nalogodavci ovog zločina nisu privedeni pravdi. Zašto je to tako? Da li imamo poverenja u pravosudni sistem koji vodi istragu o ubistvu Ivanovića? Da li je i koliko danas opasno baviti se politikom? Koje su posledice ubistva Olivera Ivanovića na društvo na severu Kosova, na Kosovu i u Srbiji?

Pročitaj više

16.12.2020

11:00

Online event

Završeno

Konferencija Analiza trendova 2020: stavovi srpske zajednice na Kosovu

NVO Aktiv ima zadovoljstvo da Vas pozove na webinar konferenciju „Analiza trendova 2020: stavovi srpske zajednice na Kosovu” na kojoj će biti predstavljeno istoimeno istraživanje. Konferencija će se održati u sredu, 16.12.2020. godine sa početkom od 11:00 časova preko onlajn platforme Zoom.

Pročitaj više

26.11.2020

14:00

NGO Aktiv

Završeno

MSC debata: ,,Nevidljive posledice kovida-19”

NVO Aktiv ima zadovoljstvo da Vas pozove na Zoom debatu Mitrovačkog društvenog kluba pod nazivom ,,Nevidljive posledice kovida-19“. Teme debate biće uticaj pandemije virusa korona i karantina na mentalno zdravlje stanovništva, njihov efekat na odnose u porodici i potencijalno povećanje stope nasilja, kao i posledice bolesti kovid-19 po decu sa smetnjama u razvoju i njihove staratelje. Debata će biti održana u četvrtak, 26. novembra u 14 časova.

Pročitaj više

Projekti

Misija

AKTIV ima za cilj da omogući svrsishodno učešće zajednice kosovskih Srba u pospešivanju mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.

 

 

 


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku