Događaji

27.01.2020

12:00

Civic Energy Center

U toku

TV emisija „Sporazum“

U novoj emisiji govorićemo o konstituisanju skupštine i Vlade Kosova posle vanrednih parlamentarnih izbora, odnosima između Prištine i Beograda u 2020.godini, kao i izazovima Kosova u 2020.godini i projekcijama njihovih rešenja. 

Pročitaj više

28.01.2020

18:00

Mitrovica Social Club

U toku

MSC: Zagađenje i rešenje

Pozivamo Vas na novu debatu Mitrovačkog društvenog kluba u kojoj ćemo se baviti problemom zagađenja i zaštite životne sredine na Kosovu.

O tome kako rešiti problem divljih deponija i odlaganja čvrstog otpada na severu Kosova, kakva je njihova realna opasnost i koji su načini rešavanja, zatim koja je uloga građana u kontaminaciji vazduha i koje su posledice aerozagađenja, kao i kakvu opasnost po životnu sredinu predstavlja izgradnja mini-hidroelektrana na Kosovu, govoriće univerzitetski profesori:

➡️ Aleksandar Ćorac i
➡️ Jelena Đokić

Dođite, popijte piće sa nama, učestvujte u diskusiji i/ili postavite pitanja gostima.

Pročitaj više

23.12.2019

15:00

Civic Energy Center

Završeno

TV emisija „Sporazum“

U novoj emisiji će se govoriti o procesuiranju ratnih zločina, rasvetljavanju sudbine nestalih lica, kao i normalizaciji odnosa i pomirenju.

Pročitaj više

Misija

Aktiv stremi da omogući značajno učešće zajednice kosovskih Srba u izgradnji participativne, mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku