Događaji

15.10.2019

19:00

Mitrovica Social Club

U toku

Kritički osvrt na (etnički) podeljena društva: filmsko veče u Mitrovica Social Club-u

Mitrovica Social Club vas poziva na projekciju kiparskog filma Krijumčareći Hendriksa, režisera Mariosa Piperidesa, u istoimenom kafeu (ex Aktiv art centar).

Postojanje konflikata koji dele određeno društvo na osnovu različitih karakteristika nije svojstveno samo društvu na Kosovu. Projekcijom ovog, ali i ostalih predviđenih filmova, koji kroz umetnički izraz kritikuju i prikazuju podele u (post)konfliktnim društvima širom sveta, za ovdašnju publiku otvoriće se novi uvid u to kako i na koji način je moguće objektivno posmatrati ceo kontekst, tj. imati empatije za sagledavanje situacija svih strana uključenih u konflikt.

Pre same projekcije, istoričar Jovan Aleksić će dati osvrt na istoriju međuetničkih sukoba na Kipru, sa posebnim fokusom na grčko-turske odnose.

Pročitaj više

14.10.2019

16:00

Civic Energy Center

Završeno

TV emisija „Sporazum“

TV emisija „Sporazum“ je politička emisija kreirana sa ciljem da informiše ljude i otvori diskusiju o važnim političkim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava srpska zajednica na Kosovu. Ideja ove emisije jeste da inicira razgovor o gorućim pitanjima i problemima običnih ljudi ne samo na lokalnom, već i regionalnom nivou, te da samim tim utiče na percepciju građana o ovim pitanjima u čitavom regionu. 

Pročitaj više

04.10.2019

10:00

Hotel Sirius

Završeno

Konferencija za medije : "Ključni interesi srpske zajednice na Kosovu"

Zadovoljstvo nam je da Vas u ime zagovaračke platforme ,,Empirika” pozovemo na konferenciju za medije na kojoj ćemo predstaviti sažetak praktične politike pod nazivom ,,Ključni interesi srpske zajednice na Kosovu”. Događaj će biti održan u petak, 4. oktobra, sa početkom u 10h, u hotelu ,Sirius” u Prištini.

Pročitaj više

Misija

Aktiv stremi da omogući značajno učešće zajednice kosovskih Srba u izgradnji participativne, mirnodopske i prosperitetne budućnosti u regionu.


Najčitanije vesti

Ovaj sajt je izrađen uz podršku