19. December. 2018. | 11:45


Aktivno učešće žena u izbornom procesu21.12.2018 10:00 Centar građanske energije Finished


NVO Aktiv i Institut Demokratija za razvoj (D4D) ima zadovoljstvo da vas pozovu na radionicu "Aktivno učešće žena u izbornom procesu", koja će biti održana u petak, 21. i subotu 22. decembra u Centru građanske energije (NVO Aktiv) u Severnoj Mitrovici.

Uključenost žena u izbornom procesu i dalje predstavlja izazov za kosovsko društvo koje nastoji da obezbedi visok stepen demokratskog okruženja i time stvori prostor za  veće učešće žena u politčkim i izbornim procesima na Kosovu. 

U okviru radionice predstavnice iz redova nevećinskih zajednica na severu Kosova će razgovarati o potrebama i poteškoćama sa kojima se suočavaju u ovom procesu, ali i  o iznalaženju mogućnosti za prevazilaženje barijera koje će doprineti  jačem i kvalitetnijem učešću žena  u izbornim procesima na Kosovu. 

Tematska radionica predstavlja priliku za predstavnice različitih društvenih kategorija da saznaju više o izbornom sistemu, političkom ućešću, rodnoj ravnopravnosti, ali i o načinima poboljšanja njihovog položaja koji čini osnovni temelj za jačanje indiviualnih kapaciteta u kontektsu ravnopravnosti učešća u izbornim ciklusima na Kosovu.

Za više informacija o radionici, molimo Vas da pogledate priloženi dnevni red.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do 20.decembra 2018. godine na sledeće E-mail adrese: office@ngoaktiv.org ili jelena.milicevic@ngoaktiv.org. 

Other events