4. shkurt. 2020. | 07:45


FORUMI i OJQ-ve: "Dialogu Direkt si mjet për stabilitetin rajonal"Dita e dytë e Forumit të Shoqërisë Civile: Dialogu i drejtpërdrejtë si mjet për stabilitetin rajonal "përfundoi me një panel për të rinjët si akter në procesin e dialogut.

Diskutime të paneleve të tjera përfshirë rrugët për pajtimin midis serbëve dhe shqiptarëve dhe rolin e mediave në procesin e dialogut.

Dita e parë përfshiu tema të tilla si procesi i dialogut Beograd-Prishtinë, bashkëpunimi ekonomik si një shtysë për dialog dhe diplomacia kulturore si një kanal i pashfrytëzuar për dialog.

Duke marrë parasysh bllokimin e gjatë në bisedimet midis Beogradit dhe Prishtinës, qëllimi i këtij forumi dy-ditor ishte të sigurojë një hapësirë ​​për dialog konstruktiv dhe shumështresor ndërmjet aktorëve të shoqërisë civile në shtigjet për avancimin e marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës si dhe komuniteteve të ndryshme brenda Kosovës.

Gjatë këtij forumi dy-ditor, aktivistë të shoqërisë civile, gazetarë, ata që punojnë në art dhe kulturë dhe ekspertë të tjerë nga e gjithë rajoni morën pjesë në diskutime mbi dialogun dhe bashkëpunimin që po zhvillohet si midis Beogradit dhe Prishtinës, ashtu edhe midis komuniteteve brenda vetë Kosovës në fushat e jetës shoqërore dhe ekonomike dhe ofruan rekomandime për përmirësime të mëtutjeshme në marrëdhëniet ndër-komunale.

Forumi u organizua nga OJQ Aktiv nga Mitrovica e Veriut në bashkëpunim me partnerë dhe me ndihmën financiare të Ambasadës së Zvicrës në Kosovë, Misionit të Bashkimit Evropian në Kosovë, Misionit të OSBE-së, Fondacionit të Kosovës për Shoqërinë e Hapur (KFOS) dhe Friedrich Ebert Stiftung (FES.)