25.09.2018

10:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Trend Analysis Publication and Presentation

On the 25th of September 2018 from 10:00 in the Civic Energy Center (CEC), Aktiv will present the findings of its Trend Analysis (public opinion research) conducted in the four municipalities of northern Kosovo. In the coming days, Aktiv will be publishing key results and findings on Facebook, Twitter and on www.ngoaktiv.com. Stay tuned for some key findings and be sure to attend the conference for more detailed information and analysis!

Lexo më shumë

26.07.2018

10:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Drejtësia në zgjedhje: Integrititeti i zgjedhjeve në Kosovë

Organizata Aktiv dhe Instituti Demokraci për Zhvillim ju fton të jeni në diskutimin “Drejtësia në zgjedhje: Integrititeti i zgjedhjeve në Kosovë”. Fokusi kryesor i diskutimit do të jetë roli i trupave menaxhues të zgjedhjeve, procedurat e ankesave dhe parashtresave, institucionet e drejtësisë dhe integritetin e votës. Ky diskutim do të mbahet më 26 Korrik 2018, nga ora 10:00 Qendrën e Energjisë Civile, në Mitrovicën Veriore, me mbështetje të Ministrisë së punëve të jashtme të Zvicrës.

Lexo më shumë

04.07.2018

10:00

Etno kuca Gracanica

I përfunduar

Sastanak clanova Empirice

NVO Aktiv organizuje sastanak sa organizacijama civilnog drustva koje su clanovi platforme za zastupanje Empirica na kojoj bi se, nakon diskusuje, trebao usvojiti dokument koji definise ciljeve, organizacioni pristup i delove zastupnicke platforme "Empirica".

Lexo më shumë

25.05.2018

17:00

Civic energy center- CEC

I përfunduar

Filming of TV show "Sporazoom"- The current socio-political moment of the Serbian community in Kosovo

Programme guests: Aleksandar Djikic, member of the Serbian National Forum, Nenad Rasic, former Minister in the Kosovo Government and Slavisa Ristic, member of the National Assembly of Serbia.

Lexo më shumë

25.05.2018

12:00

Civic Energy Center, Mitrovica North

I përfunduar

Forum Future - May 25th at 12 o'clock

On the 25th of May NGO Aktiv will hold they first 'Forum Future' during which the historical collaboration between Serbs and Albanians will be discussed.
Panelists:
Aleksandar Pavlovic, Researcher at the Institution for Philosophy and Social Theory, University of Belgrade
Shkelzen Gashi, Political Scientist and author of the book "The History of Kosovo in School Textbooks on the Histories of Kosovo, Albania, Serbia, Montenegro and Macedonia."
Milos Damjanovic, Doctoral Student in History
Joanna Hanson, author of 'New Perspectives'.

Lexo më shumë

24.05.2018

15:30

Hotel Sirius, Prishtine/Priština

I përfunduar

Qasja në shtetësi në Kosovë

OJQ AKTIV do të prezantojë dokumentin më të fundit të politikbërjes me temën “Qasja në shtetësinë e Kosovës” të enjten, më 24 Maj në Hotelin Sirius në Prishtinë. Problemi në marrjen/përvetësimin e dokumenteve të shtetësisë së Kosovës ka rezultuar të jetë mjaft sfiduese për shumë pjesëmarrës të komunitetit Serb që jetojnë në Kosovë për një sërë arsyesh të ndryshme të cilat do të shpalosen gjatë prezantimit. Pas prezantimit të rekomandimeve të dokumentit të OJQ –së AKTIV për ndryshimet në praktikat institucionale do të ketë një panel diskutimi që pëfshin ekspertë të ndryshëm në këtë fushë. 

Lexo më shumë

14.11.2017

13:00

Civic Energy Center

I përfunduar

Analizë e trendit: Studim i opinionit të qytetarëve në veriun e Kosovës

Ky dokument “Analizë e trendit: Studim i opinionit të qytetarëve në veriun e Kosovës” do të prezantohet ditën e martë, më 14 nëntor në Qendrën për Energji Qytetare, duke filluar nga ora 13:00. Prezantimi i rezultateve do të pasohet nga një panel diskutimi:

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's