09.12.2021

11:00

Hotel Ulpiana, Gračanica/Graçanicë

Në vazhdim

Prezantimi i aplikacionit Aber

Me shumë kënaqësi OJQ AKTIV fton publikun në prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS, i cili do të mbahet të enjten, më 9 dhjetor, duke filluar nga ora 11:00, në Hotel Ulpiana në Graçanicë.

Lexo më shumë

12.10.2021

15:00

Civic Energy Center Mitrovica

I përfunduar

TV EMISIONI “SPORAZOOM”

TV emisioni “Sporazum” (“Marrëveshja”) është emision politik i krijuar me qëllim të informoi njerëzit dhe të hapë diskutim për çështjet e rëndësishme politike dhe sfidat me të cilat ballafaqohet komuniteti serb në Kosovë. Ideja e këtij emisioni është inicimi i bisedës për pyetjet aktuale dhe problemet e njerëzve të zakonshëm jo vetëm në nivelin lokal, por edhe në nivelin regjional, dhe me këtë arsye të ndikon në perceptimin e qytetarëve për këto pyetje në tërë regjionin. 

Lexo më shumë

29.07.2021

11:00

Civic Energy Center, Mitrovica/ONLINE event via Zoom

I përfunduar

Përmirësimi i transparencës dhe sundimit të ligjit në komunat me shumicë nga komuniteti sërb

Me kënaqësi po ju ftojmë të merrni pjesë në një panel të diskutimit për rezultatet e hulumtimit të qëndrimeve personale të qytetarëve lidhur me korrupsion dhe transparencë, hulumtimi ky i cili është bërë në gjashtë (6) komuna me shumicë nga komuniteti sërb. Hulumtimi është kryer në kuadër të projektit Përmirësimi i transparencës dhe sundimit të ligjit në komunat me shumicë nga komuniteti sërb të cilin e ka bërë OJQ AKTIV dhe të cilin e ka financuar Byroja për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe të Zbatimit të Ligjit (INL) në bashkëpunim me Qendrën e Avokatisë për Kulturë Demokratike (ACDC). Qëllimi kryesor i hulumtimit është që t’i vërtetojë qëndrimet personale të qytetarëve lidhur me korrupsion dhe ndikimin e tij në jetën e komunitetit të tyre, si dhe qëndrimet e tyre për punën e autoriteteve lokale në komunat e mbuluara me këtë hulumtim. Në bazë të rezultateve, AKTIV-i dhe anëtarët e grupit antikorrupsion, të krijuar në kuadër të këtij projekti, kanë nisur një sërë të iniciativave më të vogla të shoqërisë civile për ta ngritur vetëdijen e publikut rreth këtyre temave. Paneli i diskutimit do të përfshijë edhe përfaqësues të organizatave lokale të shoqërisë civile dhe të mediave, të Agjencisë për Luftën kundër Korrupsionit në Kosovë, të INL-së, si dhe përfaqësues të OJQ AKTIV dhe OJQ ACDC.

Lexo më shumë

28.07.2021

11:00

Swiss Diamond Hotel (Pristina)/ONLINE EVENT

I përfunduar

PREZANTIMI I HULUMTIMIT Vlerësimi i statusit të të drejtave të komuniteteve jo-shumicë në Kosovë

Kemi kënaqësinë t'ju njoftojmë për prezantimin e ardhshëm të botimit tonë Vlerësimi i statusit të të drejtave të komuniteteve jo-shumicë në Kosovë, i cili analizon respektimin e të drejtave të të gjitha komuniteteve jo-shumicë në Kosovë gjatë vitit 2020.

Lexo më shumë

17.06.2021

16:00

Online event

I përfunduar

PREZANTIMI I HULUMTIMIT "Të Drejtat e Komunitetiteve në Kosovë"

Ne ju ftojmë përzemërsisht në prezantim online të rezultateve të analizës mbi Të Drejtat e Komunitetiteve në Kosovë, të kryer nga OJQ AKTIV dhe OJQ Qendra për të Drejtat e Komuniteteve të Pakicave (CRMC) brenda fushës së iniciativës OPEN të udhëhequr nga Fondacioni i Kosovës për të Hapur Shoqëria (KFOS).

Lexo më shumë

15.06.2021

14:00

Online event

I përfunduar

Prezantimi i hulumtimit "Sërbet e Kosovës në procesin e dialogut"

Me kënaqësi të madhe ju ftojmë në prezantimin online të rezultateve të analizës me titull Serbët e Kosovës në procesin e dialogut, i cili u përgatit nga OJQ AKTIV dhe Forumit për Zhvillim dhe Bashkëpunim multietnik (FDMC) në kuadër të iniciativës OPEN të Fondacionit të Shoqërisë së Hapur të Kosovës (KFOS).

Lexo më shumë

09.06.2021

11:00

Civic Energy Center, Mitrovica

I përfunduar

Otvoreno predavanje Augustina Paljokaja “U susret nastavku dijaloga u Briselu. Šta se promenilo i kako dalje”

NVO AKTIV ima zadovoljstvo da Vas pozove na otvoreno predavanje Augustina Paljokaja pod nazivom ,,U susret nastavku dijaloga u Briselu. Šta se promenilo i kako dalje”. Teme diskusije su: Koliko je Evorpska unija spemna za nastavak dijaloga sa sasvim novim ljudima iz Prištine, da li je uloga SAD-a sada ključna, šta je istina a šta nije u vezi sa famoznim ,,non-pejperima”.

Lexo më shumë
Our Facebook


Our twitt's